Ultrarange Vr3 'Gray'

SKU: VN0A4BXB11H1
Voor 17:00 besteld, vandaag verstuurd.
 • Details
 • Dit seizoen hebben we elk stukje van de UltraRange opnieuw doordacht, ontworpen en geproduceerd om het duurzamer te maken. Een aantal van de aanpassingen zijn een voorgevormde VR3Cush™-tussenzool, een lichtgewicht constructie, een rubberen VR3Waffle™-buitenzool en een ademend bovenwerk dat is ontworpen om afval in de productie te verminderen in vergelijking met het traditionele bovenwerk van Vans. De UltraRange VR3 is de manifestatie van een idee: het draait niet om wat onze bestemming is, maar hoe we daar komen.

  Ons team heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld. Elke inspanning, klein of groot, draagt al bij aan een positieve verandering. Om het VR3 Checkerboard Globe-logo te verdienen, moet ten minste 30% van het product bestaan uit gerecyclede, hernieuwbare en/of regeneratieve materialen.

  PRODUCTEIGENSCHAPPEN:
  • BOVENMATERIAAL: Het gebreide bovenwerk uit één stuk is gemaakt van 50% biologisch katoen, 36% gerecycled kunststof en 14% gerecycled nylon.
  • VOETBED: De nieuwe VR3Cush™-tussenzool is gemaakt van EVA-schuim dat voor minimaal 50% uit biologische materialen bestaat, gedeeltelijk afkomstig van plantaardige bronnen, conform de ASTM D6866-16-teststandaard.
  • BUITENZOOL: Al het rubber dat wordt gebruikt om de VR3Waffle™-buitenzool te maken (60% van de verbinding) is regeneratief geteeld natuurlijk rubber. Dit is afkomstig van boerderijen die landbouwpraktijken toepassen bedoeld om de biodiversiteit te bevorderen, de waterkringloop en de bodemgezondheid te verbeteren en/of koolstof op te slaan. Deze nieuwe rubberen samenstelling is ontwikkeld en ontworpen om de grip en duurzaamheid te behouden waar Vans al sinds 1966 bekend om staat.